Free songs

Drempelaanpassingen

In vrijwel alle woningen zijn drempels aanwezig. De eerste drempel die we vaak tegenkomen is de drempel bij de deur. Op het moment dat u minder valide bent, vormt deze drempel vaak een obstakel. Daarnaast zijn er mogelijk in uw woning hoogteverschillen aanwezig die het lopen of voortbewegen met rollator, scootmobiel, rolstoel of looprek moeilijk maken. Hiervoor zijn vaak simpele aanpassingen aan te brengen om deze obstakels weg te nemen en uw mobiliteit te verhogen, bijvoorbeeld:

Brede oprijplaten
Drempel opritten
Skeggen


Brede oprijplaten

Onderstaande brede standaard oprijplaat is ideaal voor permanent gebruik, zeker in combinatie met een scootmobiel. Biedt de gebruiker en begeleider veel veiligheid.

Deze rijplaat is eveneens geschikt voor o.a. grasmaaiers, rolstoelen, scootmobiels en flightcases. Deze extra brede oprijplank is voorzien van handig handvat en anti-slip profiel, zodat deze oprijplaat onder de zwaarste omstandigheden kan worden gebruikt. Aluminium oprijplaat – 182 cm lang – 73 cm breed, maximale asdruk 250 kg.

 

Brede oprijplaat


Drempel opritten

Drempelopritten overbruggen alle obstakels op het pad naar huis; van de kleinste drempel tot een volledige galerij. Door de manier van bouwen zijn drempelopritten uitermate stabiel, is de vorm aan iedere denkbare situatie aan te passen en de hoogte altijd precies die van de te overbruggen drempel. Door het gebruikte materiaal zijn drempelopritten licht van gewicht en praktisch onderhoudsvrij. Bij het plaatsen van een drempeloprit op een galerij kan een balustradeverhoging gemonteerd worden zodat de veiligheid te allen tijde kan worden gegarandeerd.

Drempel opritten 1

 


Skeggen

Scheggen/skeggen zijn gemaakt om eenvoudig en snel kleine hindernissen overbrugbaar te maken. Het materiaal van de scheggen is gemakkelijk te bewerken en kan daardoor snel aan iedere situatie aangepast worden. Ze kunnen worden gebruikt voor drempeloploop of drempeloverbrugging.
Scheggen overbruggen kleine obstakels van enkele centimeters.

Skeggen 2

Terug naar boven